Ето как да направите само някои от приятелите ви да виждат, че сте онлайн

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как да направите само някои от приятелите ви да виждат, че сте онлайн
524
Ето как да направите само някои от приятелите ви да виждат, че сте онлайн

Искате най-близките ви приятели да знаят, че сте на линия във Facebook, но не и абсолютно всичките ви приятели? Няма проблем. От MakeUseOf описват как могат да се променят настройките за целта.

Процесът е две части - трябва да организирате приятелите си в списъци и да решите в кои списъци да се показва дали сте онлайн.

Организирането на приятели в списъци

За да създадете нов списък с приятели (и да видите кои списъци вече съществуват), влезте в профила си и изберете „Friend Lists“ от панела в ляво.

Веднага ще забележите, че Facebook вече е създал някои списъци от ваше име. Списъците могат да бъдат разделени в три категории: списъци с предварително зададени настройки, интелигентни списъци и персонализирани списъци.

За да направите нов списък, кликнете върху „Create List“ в горната част на страницата. Дайте име на списъка и въведете имената на приятелите си в полето „Members“. Когато сте готови, натиснете „Create“.

Сега ще бъдете отведени до главната страница на списъка. В горния десен ъгъл можете да добавите още хора към списъка.

Показване или скриване на онлайн активност

Можете да решите кой не може да ви вижда онлайн или кой може. Зависи от подхода, който искате да предприемете. Независимо от това обаче, трябва да направите някои промени в настройките на Facebook Chat. Върнете се към началната страница на Facebook. В дясната страна на екрана ще видите полето за чат. Кликнете върху иконата на зъбно колело в долния десен ъгъл, за да започнете. В менюто кликнете върху „Разширени настройки“. Ще се появи нов прозорец. 

Ще видите три опции:

- Изключете чата само за някои контакти.

- Изключете чата за всички контакти, с изключение на.

- Изключете чата за всички контакти.

Ако искате да ограничите достъпа до няколко души или сте създали списък с хора, които искате да ограничите, изберете „Изключване на чата само за някои контакти“. Ако кликнете върху някоя от първите две опции, Facebook ще ви подкани да въведете името на дадено лице или името на списъка. Започнете да въвеждате името на списъка, който току-що създадохте и полето трябва да се попълни автоматично. Чрез последната опция ще изглеждате офлайн за всички.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft