Ето кога са ваканциите и почивните дни на учениците през тази учебна година

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Ето кога са ваканциите и почивните дни на учениците през тази учебна година
6523
Ето кога са ваканциите и почивните дни на учениците през тази учебна година

Учениците ще имат 11 дни коледна ваканция и пет дни отдих между двата срока, става ясно от календара на МОН за учебната 2020/2021 г.

Първата почивка тази година ще е само три дни. Учениците излизат в есенна ваканция от 30 октомври до 1 ноември.

След това са коледната и междусрочната. Вторият срок има само една ваканция – пролетната. По традиция тя е по-кратка за зрелостниците. За учениците от 1. до 11. клас е от 3 до 11 април, докато за 12. клас започва чак на 8-и.

Неучебни ще са дните на изпитите. На 19 и 21 май са матурите, а на 16 и 18 юни е националното външно оценяване за 7. и 10. клас. Неучебен, но присъствен за училищни, просветни и културни дейности, е 25 май.

Настоящата учебна година ще приключи по различно време за различните класове. Първи "чао" ще кажат зрелостниците, за които последният учебен ден е 14 май. След тях учебните занятия приключват за учениците от първи до трети клас – на 31 май. Те обаче ще имат и една седмица за проектни дейности – до 7 юни. На 14 юни е краят на учебната година за децата от 4. до 6. клас.

До края на юни в клас ще са учениците от 7. до 11. клас, както и обучаващите се в спортни училища петокласници и шестокласници. За някои гимназисти учебната година пък приключва юли. Паралелките с професионална подготовка в 10. и 11. клас ще учат до 14-и, а тези в 11. клас в дуално обучение са до 28-и.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft