Ефектен и лесен кекс от кайма
    
    
     
                
            
                13 Март 2014
            
            
            59508
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    1 кг мляно месо/кайма - смес
3 яйца
4 скилидки чесън (обелени и ситно накълцани)
2 глави кромид лук (ситно нарязан)
1 с.л. горчица
1 с.л. доматено пюре
150 гр галета
300 гр бекон (на тънки филийки)
сол, черен пипер, магдоноз
В купа смесете каймата с нарязаните чесън и лук. Добавете 3 яйца, лъжица горчица, доматеното пюре и галетатата. Овкусете със сол, черен пипер и добавете ситно нарязан магданоз.
Облепете форма за кекс с парченца тънко нарязан бекон. Изсипете вътре каймата, заравнете добре и печете кекса 60 минути на 200 градуса.
Изпечения кекс извадете от формата, обърнете върху плоска тава и печете още малко, докато беконът стане хрупкав. Украсете с листенца магданоз и поднесете топъл.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








