Жена, която се излекува от коронавирус сподели какво първо е почувствала когато е разбрала, че е болна

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Жена, която се излекува от коронавирус сподели какво първо е почувствала когато е разбрала, че е болна
558001
Жена, която се излекува от коронавирус сподели какво първо е почувствала когато е разбрала, че е болна

Американката Елизабет Шнайдер, която е на 37 годинии и е от Сиатъл, оздравя след като беше заразена с коронавирус и разкри какви са ранните симптоми на болестта. Жената е биоинженер и разкри пред „Франс прес”, какво се е случило с нея, за да „даде малко надежда на хората”.

Тя също като и останалите 80% от  случаите, е била с леки симптоми.

Останалите случаи, които са изисквали хоспитализация, са свързани с хора над 60-годишна възраст и пациенти с диабет, сърдечни и белодробни заболявания. Американката разказва, че на 25 февруари е почувствала първите симптоми, които наподобявали грип. Те се появили 3 дни, след като била на парти.

По-късно още пет човека, които били на същия купон, били диагностицирани с коронавирус. „Събудих се и се почувствах отпаднала, но това не е нещо повече от онова, което обикновено чувствате, когато сутрин трябва да станете от леглото и да отидете на работа. Освен това през уикенда бях много заета”, разказва Шнайдер. По обед вече имала главоболие, температура и болки по цялото тяло. Това й било достатъчно, за да се прибере вкъщи по средата на работния ден.

Малко по-късно заспала, а когато се събудила посред нощ, била с 39,4° температура. "И в този момент започнах да треперя неконтролируемо -  имах втрисане и изтръпване в крайниците, и това леко ме притесни",  казва още тя. Шнайдер погрешно предположила, че няма COVID-19, тъй като обичайните симптоми – кашлица и недостиг на въздух, липсвали. Когато отишла на лекар, я посъветвали да си стои вкъщи, да си почива и да пие повече течности.

Започнала да подозира, че е лепнала нещо сериозно, заради социалните мрежи. Един от приятелите й във Фейсбук написал, че няколко хора от партито, на което била и тя, са с подобни симптоми. Лекарите обаче не им направили тест за коронавирус, защото нямали общите признаци. На 7 март й съобщили лошата новина, че тестът й за коронавирус е положителен.

Симптомите й практически били изчезнали, когато й поставили диагнозата. Местните здравни власти й казали да си остане вкъщи не по-малко от 7 дни след появата на симптомите или до 72 часа след изчезването им. Седмица, след като се е почувствала по-добре, Шнайдер вече излиза навън, но все още избягва големи събирания и продължава да работи от вкъщи. Тя се надява нейният пример, който вероятно ще е типичен за по-голямата част от случаите, да може да успокои останалите и да им вдъхне кураж.

Дай твоята оценка:
4 от 22 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft