Жена се удави с овързани с тиксо крака заради кредити

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Жена се удави с овързани с тиксо крака заради кредити
5016
Източник: 24chasa.bg
Жена се удави с овързани с тиксо крака заради кредити

Труп на жена с облепени с тиксо глезени изплува от изравнителя на ВЕЦ “Асеница” в Асеновград. Инцидентът е станал във вторник сутринта, но полицията не съобщи за него в официалния си бюлетин, защото става дума за самоубийство.

Рибари от кв.

“Изток” в града видели тялото около 9 ч и подали сигнал на тел. 112. Деца, които били тръгнали да ловят птички, също забелязали жената и се разбягали ужасени.

Съдебномедицинската експертиза сочи, че смъртта е настъпила от удавяне около 7 ч.
Водещата версия е, че 47-годишната Бойка Димитрова е стигнала пеша по черния път до водоема и се е хвърлила в него заради банкови кредити.

Не е оставила предсмъртно писмо. Преди да скочи, е овързала краката си с тиксото, за да не се спаси, защото можела да плува. Съпругът Камен казал пред полицията, че са имали финансови затруднения и в последно време жена му била притеснена. Според разследващите задълженията са били за около 30 000 лв.

Бойка работела от 25 г. като архиварка в Комбината за цветни метали край Асеновград. Мъжът е началник-смяна в същото предприятие. В момента е в болнични, тъй като неотдавна си счупил ръката. Семейството има двама пълнолетни синове. С тях живее по-големият, който е на 25 г. и в момента е безработен.

Малкият - Христо, е втора година студент в Англия. Следва микробиология и е пълен отличник. В квартала го описват като извънредно сериозно и отговорно момче. Бил приет в 3 вуза в чужбина, но накрая избрал университета в Шефилд. Това лято си дошъл за ваканцията. Младежът не присъства вчера на погребението на майка си, тъй като не успял да пристигне.

Съседи твърдят, че преди 3 г. родителите му продали етаж от къща вероятно за да платят обучението му и за погасяване на вноски по кредити. Фамилията се изнесла на квартира в кооперация на стотина метра по-надолу по същата улица.

“Купуват само най-необходимите продукти, не си позволяват глезотии”, коментира продавачката в хранителния магазин под квартирата на Димитрови. Тя разказва, че всички в квартала са потресени от самоубийството на Бойка. Никой не предполагал, че може да направи такова нещо, тъй като създавала впечатление на “сербез жена”.

Мъжът Камен бил отзивчив и непрекъснато помагал на комшии. Семейството се ползва с авторитет. Живеели скромно, не създавали конфликти с околните. Близките на Димитрови категорично отричат, че Бойка се е хвърлила в изравнителя заради кредити.
“Има ли човек в днешно време без заеми? Не е това причината”, отсече Красимир Русев, братът на Бойка.

Той приемаше вчера съболезнования на близки и съседи, дошли на погребението. Съсипаният мъж е видял сестра си за последно миналия петък. По думите му тогава била усмихната. Пред него тя не е говорила, че има затруднения с пари.

Русев твърди, че в къщата, от която продали четвъртия етаж, сестра му и зет му имали още едно жилище на втория и гарсониера в приземието. Сега в апартамента живеела сама свекървата на Бойка. Роднините не желаят да коментират защо семейството е отишло под наем при наличие на покрив над главата си.

Братът Красимир Русев подозира, че Бойка е станала жертва на престъпление. Липсва чантата й. В нея е имало пари и мобилен телефон, твърди той. В понеделник вечерта Бойка донесла вкъщи коледна премия около 300 лева. Дала 50 лв. на големия си син. Другите пари останали у нея.

“Може някой да я е ограбил. На ръката има рана до кокал”, каза близка на почернената фамилия. От полицията обаче са категорични, че по тялото няма следи от насилие. Чантата вероятно лежи на дъното на водоема и не е намерена.

Изяснена е цялата фактическа обстановка. Във вторник около 5,30 ч Бойка станала за работа. Както всеки ден излязла в 6,20 ч, за да си вземе кафе от автомата. Служебният рейс спирал на метри от квартирата в 7 часа и архиварката е трябвало да се качи в него. Този път обаче не го е направила и тръгнала към изравнителя.

По случая е образувано досъдебно производство, което трябва да установи дали някой е склонил Бойка към самоубийство, каквато е законовата процедура. “Много хора от града намери смъртта си в този изравнител! Последният случай беше преди 2 г., когато разведена жена се хвърли заради депресия”, казват обитателите на квартала.

Водата е дълбока и ледена и трудно някой може да се спаси. Трагедията с Бойка е втората за тази година в Пловдивския регион, при която човек посяга на живота си заради затруднения по изплащане на банкови кредити.

На 21 януари сержант Георги Тепавичаров от авиобазата в Граф Игнатиево застреля двамата си синове Илия и Ангел - на 8 и 4 г., и съпругата си Николина, и се самоуби.
Причината е, че семейството не можело да погаси 235 000 лв. заем. Четирите трупа бяха открити във ведомственото жилище на фамилията в пловдивския кв. “Кючук Париж” от брата на Георги.

Роднините до последно бяха убедени, че военният и близките му са убити от някого. Следствието обаче доказа, че Тепавичаров сам е посегнал на децата и жена си и е изстрелял последния куршум в главата си. Впоследствие близките на семейството бяха принудени да се откажат от наследство, за да не бъдат търсени от банките.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft