Житна супа с гъби
    
    
    
                
            
                13 Ноември 2012
            
            
            10562
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	280 гр. гъби печурки, измити и нарязани
	2 с.л. червен лук, нарязан на ситно
	1 стрък на целина (селъри), измит и нарязан на малки кубчета
	1/2 чаша нарязани моркови
	2 с.л. зехтин екстра върджин
	1 с.л. брашно
	4 чаши зеленчуков бульон
	1/4 чаша жито (пшеница), измито
	1 с.л. магданоз, нарязан
	сол и черен пипер на вкус
	 
Загрейте зехтина в голяма тенджера и добавете гъбите, лука, целината и морковите. Задушавайте, докато зеленчуците започнат да омекват – около 5-8 минути. Прибавете разбърквайки брашното, след това бульона и житото; разбъркайте добре. Възварете супата, след това намалете температурата и оставете да къкри за 1 – 1 1/4 часа, докато житото се свари напълно. Подправете със сол и пипер на вкус.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








