Задушена зелка с месо
    
    
     
                
            
                 1 Декември 2014
            
            
            36489
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    1 зелка
500 гр. месо (може да използавате свинско, телешко или овнешко месо)
3-4 моркова
1 глава кромид лук, ситно нарязан
2-3 домата или 250 мл доматено пюре
2-3 дафинови листа
олио
сол, черен пипер
В по-дълбока тенджерка сложете малко олио и запържете лука до омекване. Добавете месото, нарязано на парчета, и запържете леко и него. Добавете морковите, нарязани на кръгчета, и нарязаната зелка. Объркайте добре.
След това прибавете доматите, нарязани на кубчета (или доматеното пюре), малко вода, дафиновия лист, сол и пипер на вкус. Захлупете тенджерката с капак и задушавайте зелето, докато месото омекне. От време на време разбърквайте.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








