 
                
            
	400 г филе от щука
	2 ч.л. лимонов сок
	сол
	черен пипер
	2 глави лук
	125 мл. бяло вино
	125 мл. сметана
	3 жълтъка
	магданоз
	2 с.л. зехтин
Време: 40 минути
	Филето (400 г) се измива, подсушава, напръсква с лимонов сок (2 ч.л.), подправя се със сол и млян черен пипер. Лукът (2 глави) се нарязва на ситно.
	В тиган се загрява зехтин и в него се изпържва лукът до златист цвят. Налива се виното (125 мл.). В тигана се слага рибата, захлупва се и се задушава 5 минути. Рибата се изважда. Сметаната се смесва с жълтъците (3 бр) и се налива в тигана. Всичко се разбърква добре. След това тиганът се снема от котлона. Сосът се подправя със сол и черен пипер.
	Рибата се залива със соса и се украсява със ситно нарязан магданоз. За гарнитура може да се ползва варен ориз.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








