 
                
            1 кг пресен спанак 
30 мл топло прясно мляко 
200 гр. настърган кашкавал 
2 супени лъжици масло 
2 супени лъжици брашно 
чаена лъжичка сол
черен пипер
малко индийско орехче
 
Измийте спанака (вместо пресен може да се използва и замразен) и го сложете във вряща подсолена вода да поври така само за три минути, а след това го отцедете. Междувременно направете сос Бешамел - в отделен съд разтопете маслото, добавете брашното и млякото. Подправете соса със сол, черен пипер и индийско орехче, и гответе около 5 минути при непрекъснато разбъркване, докато получите еднородна смес.
В съда за печене смесете спанака, Бешамела и добавете 200 грама настърган кашкавал (или сирене).По желание можете да добавите и малко пармезан.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
Насладете се на прекрасния вкус на това ястие с филийка препечен хляб и чаша бяло вино!


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








