Здравният министър с извънредна новина! Ето каква промяна ни чака от другата седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Здравният министър с извънредна новина! Ето каква промяна ни чака от другата седмица
4409
Източник: blitz.bg
Здравният министър с извънредна новина! Ето каква промяна ни чака от другата седмица

Усложняващата се епидемична обстановка у нас изисква изключителна гъвкавост от страна на правителството и НОЩ, за да може да не се претовари здравната ни система и да сведем щетите от коронавируса до минимум. Вчера здравният министър Костадин Ангелов направи извънреден брифинг в Гоце Делчев, на който обяви важни решения на щаба , които ще влязат в сила от другата седмица:

Днес на щаба беше взето решение в болницата в Гоце Делчев може да бъдат разкрити 10 легла и съответно при изчерпване на тези нужди, пациенти да бъдат транспортирани в Разлог.

По отношение на другите болници в региона няма затруднения в наличието на болнични легла. Проблемът остава персонала – лекари и сестри, които да се грижат за пациентите. По специално в Гоце Делчев, Сандански и Разлог", уточни министър Ангелов .

По думите му има 2 предложения за решаване на проблема. Едното е разрешаване на учащите да стажуват и втората възможност специализантите, които си карат стажовете в столицата, да могат да работят в болницата в Гоце Делчев", посочи той. По отношение на цялото състояние в областта има допълнителни мерки от кметовете в съответните общини. Целта на всички тези мерки в областта е намаляване на кривата на заболяваемостта и влизането в едни по-нормални числа, да можем да посъветваме хората по-свободно да пътуват.

Ако всички спазват мерките, очакваме заболяваемостта да спадне с около 30%. В момента имаме неглижиране на цялата ситуация. Най-важната мярка е носене на маски на закрито", заяви той.

"От другата седмица ще заработи Национален логистичен щаб. 24 часа в него ще работят хора на принципа на кол център. Държавата ще бъде разделена на 6 региона. Ролята на работещите ще бъде да компенсират всички дефицити, така че хората да получат помощ във всяка една точка. Да няма хора, които да чакат да бъдат настанени, или да има нужда от "Ремдесивир" и да се чака разрешение", съобщи проф. Ангелов. 

"Този вирус не може да го борим с КПП-та. Може да го борим с мерки и интелект, не със страхове, да го борим с дисциплина, да спазваме правилата. Ние от днес нататък ще въведем безкомпромисен контрол във всяка една точка, в която може да има контролиращ орган. Няма да позволим на никой да си мисли, че може да бъде над правата на всички. Санкциите ще бъдат еднакви за всички, докато хората започнат да спазват мерките", заяви той. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft