Рецепти за постни сарми за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
143958

Зелеви сарми за Коледа

5 глави кромид лук
200 г ориз
200 мл топла вода
50 мл олио
1 ч л захар

смлян черен пипер
щипка сладък червен пипер
листа от една кисела зелка

• В мазнината се задушава ситно нарязаният лук.
• Когато лукът е готов, върху него се изсипва оризът, който се запържва съвсем леко и се залива с 200 мл топла вода.
• Подправя се със захарта и смления черен пипер.
• Оставя се да ври, докато се изпари течността.
• От листата на киселото зеле се изрязват дебелите твърди части и всеки лист се разделя на две.
• Във всяка половинка зелево листо се слага 1 ч л от сместа.
• Сармите се сгъват като плик и се навиват.
• Нареждат се плътно на кръгове в тенджерата, която е постлана с изрязаните твърди части от зелевите листа.
• Отгоре се покриват също със зелево листо.
• Поръсва се само с малко сладък червен пипер.
• Похлупват се и се поставят на тих огън да се задушават.
• От време на време се разтръсква тенджерата.
• Когато омекнат сармите, по малко се налива 1 чаша топла вода (не наведнъж). 

1 2 3 4 5 6
7
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft