Рецепти за постни сарми за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
608657

Постни лозови сарми

ориз - 2 и 1/2 ч.ч.

праз - 4 стръка
лук - 2 връзки пресен 1 голяма глава кромид
гъби - 1 ч.ч. ситно нарязани
мазнина - олио/зехтин 50 г масло
черен пипер - 1 ч.л. прясно счукан
люти чушки - 1 ситно скълцана
сол
лозови листа - за завиване, може и зелеви
червени чушки - сухи, накиснати във вода
поне две чеши от зелевия сок

Загрейте около 100 мл мазнина и маслото в голяма тенджера и запържете ситно скълцаните праз, кромид и зелен лук, а след като омекнат добавете и предварително ситно нарязаните гъби.

Щом и те омекнат, сипете ориза, бъркайте докато се запържи и долейте 1 ч.ч. горещ гъбен бульон. Добавете лютите чушки и всички подправки. Щом оризът поеме течността и набъбне, снемете плънката от котлона.

С нея напълнете лозовите листа, като слагате по лъжичка във всяко и завивате стегнато сармичките. Подреждайте ги в подмазнена тава или гювеч. Отгоре долейте топла вода, да ги покрие хубаво и разпределете още няколко лозови листа.

Сложете да се пече в умерена фурна. Щом водата заври, намалете фурната и доопечете постните сармички. 

1
2
3 4 5 6 7
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft