Златната питка на мама - чудно мекичка и уханна
    
    
     
                
            
                17 Февруари 2016
            
            
            20400
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Първо в хладкото мляко се слагат захарта, маята и малко брашно. 
Оставя се маята да се активира, след което към нея се добавят мазнината, солта и брашното. Тестото трябва да бъде меко и гладко. 
Покрива се и се оставя да втасва 30 минути. 
След това с намазнени ръце се поставя в тава с диаметър 22 см (може и кръгла силиконова форма). Краищата внимателно се извиват нагоре. 
В купа се смесват съставките за плънката. 

С получената смес се намазва отгоре питката и се пече на 200 градуса около 25 минути. 

 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








