 
                
            Плънка:
500 гр. сирене 
4 яйца 
1 чаена чаша кисело мляко 
1 чаена чаша олио 
1 бакпулвер
Освен това:
500 гр. (1 пакет) кори за баница 
1 яйце 
малко кисело мляко
1. Koрите се отделят една от друга и се разделят на две равни купчини. 
2. Яйцата се разбиват и към тях се добавят всички други съставки за плънката. Разбъркват се добре. 
3. Първият слой кори се разстила на работния плот и се напръсква с олио. 
4. Всяка следваща кора се маже с малко от плънката. По желание може да се добави спанак, пържен праза или каквото искате. 
5. Уверете се, че имате достатъчно плънка и за двете купчини кори. 
6. Когато напълните всички кори от първия куп, навийте ги на руло.  
7. Направете същото и с другата половина кори. 
8. Поставете рулата върху подходяща тава или чиния, покрийте ги с прозрачно фолио и ги поставете във фризера за 2-3 часа, за да стегнат добре и да могат да се режат по-лесно. 
9. Извадете рулата и ги нарежете на равни части с дебелина около 2 см. 
10. Ако няма да печете веднага, поставете парченцата в купа или плик и ги върнете във фризера. Щом решите да ги изпечете, направете следното: 
11. Разбийте 1 яйце с малко кисело мляко и потопете единия край на всяко парченце в сместа. Подредете ги с потопената страна нагоре в тава за печене. Тавата задължително покрийте с намазнена хартия за печене. 
12. Същата процедура следвайте и ако ще печете баничките веднага. 
13. Ако желаете, може да ги поръсите с маково семе или сусам преди печенето. Печете в предварително загрята фурна, докато добре се зачервят. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








