Лесни точени банички с топено сирене
    
    
     
                
            
                11 Януари 2015
            
            
            44025
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Изсипете брашното в подходящ съд. Сложете водата да заври и когато кипне, веднага я налейте при брашното. Замесете еднородно тесто и го оставете за 30 минути, покрито с влажна кърпа.

След това разделете тестото на парчета (според това колко големи искате да са баничките).

Разтеглете топките на тънки кори, като поръсвате с достатъчно брашно. Тестото е еластично и няма нужда да разточвате. Сложете от плънката, която сте избрали в единия край на кората.

Прихлупете плънката с другия край на тестото и запечатайте добре ръбовете като ги прищипете плътно.

Изпържете баничките в сгорещено олио до златиста коричка.

С плънката може да експериментирате: кашкавал, извара със захар и яйце, кайма, извара със зелени подправки, ябълки....
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








