Изследването, което установи кои жени живеят най-дълго и щастливо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Работещо момиче
Изследването, което установи кои жени живеят най-дълго и щастливо
833
Изследването, което установи кои жени живеят най-дълго и щастливо

Изследване, подкрепено от Харвардската школа за обществено здраве и женската болница в Бригам, показа, че жените, които живеят в домове, заобиколени от голям брой растителност, имат значително по-ниска смъртност в сравнение с тези, които живеят в райони с ниски нива на растителност по света.

Резултатите от това проучване бяха публикувани през 2016 г. и станаха първото общонационално проучване на връзката между растенията и здравето на жените. 

След известно време, живееща в една и съща къща с голям брой представители на флората, жена споделя, че резултатите от изследването са наистина много верни, тъй като успяла да се почувства много по-добре. 

"На първо място, зеленината успя да повлияе на психическото ми състояние", споделя тя.  

"И това е разбираемо, тъй като отдавна е известно, че редовните разходки и живот в близост до паркове, гори, зелени площи и пешеходни пътеки наистина са в състояние да увеличат шансовете на жените за социална комуникация, а редовното упражняване в района с ниско съдържание на замърсители във въздуха е положително влияе върху здравословното състояние", разказва още. 

Жената спдоеля, че в близост до къщата й няма парк и затова е засадила растения в дома си.

Те са оказали изключително положителен ефект върху психическото й здраве, а настроението й значително се е подобрило. 

Тя е убедена, е растенията понижават риска от депресия.

Можете да изберете точно цветята, които най-силно ви впечатляват. Така че, гледайки ги, ще се насладите на техния вид и ще изпитате всички ползи за здравето и дълголетието.

Освен това растенията в къщата ще повлияят на чистотата на въздуха и ще върнат налягането ви в норма. 

"По съвет на специалисти аз украсих къщата си с красиви растения, които перфектно насищат въздуха с пречистен кислород. Те включват алое вера, гербер, каучуково растение, плачещи смокини и змийско растение, известно още като "майчин език", разкрива още тя.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft