И Бъдни вечер няма как да мине без боб в гърненце, разбира се!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
И Бъдни вечер няма как да мине без боб в гърненце, разбира се!
И Бъдни вечер няма как да мине без боб в гърненце, разбира се!
alex
Добавена от: alex
3601
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.л. Джоджен
4-5 с.л. Олио
1.2 стрък Праз
1 глава Лук
2 ч.ч. Бял боб
1 с.л. Червен пипер
1 бр. Моркови

Бобът се накисва във вода за една нощ. На сутринта се измива под течаща вода и се изсипва в дълбоко глинено гърне с капак. Лукът и морковът се нарязват на дребно и се добавят към боба. Подправките и половината олио също се слагат и се разбъркват.

Гърнето се слага във фурна или на котлон да ври, докато фасулът омекне. Останалото олио се сгорещява в дълбок тиган и в него се запържва ситно нарязаният праз. Прибавя се червеният пипер при непрекъснато бъркане. Сипват се и 2 черпака от сварения фасул.

Съдържанието на тигана се връща в гърнето. Разбърква се и се осолява на вкус. Оставя се да ври още 10-ина минути. Листенце магданоз би стояло чудесно като декорация преди поднасяне.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft