Казандиби - турски оризов пудинг стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Казандиби - турски оризов пудинг стъпка по стъпка
Казандиби - турски оризов пудинг стъпка по стъпка
admin
Добавена от: admin
4873
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 супена лъжица маргарин
3 супени лъжици пудра захар
120 гр. оризово брашно
30 гр. нишесте
1200 мл прясно мляко
200 гр. пудра захар
2 пакетчета ванилова захар
Канела
Плодов сос или конфитюр

Съдът, в който ще печете десерта, трябва да е покрит добре с маргарин. Поръсете го и с 3 супени лъжици пудра захар. Поставете го във фурната на 180 градуса и печете 7-8 минути, докато захарта се карамелизира. След това я оставете да изстине напълно.


Междувременно пригответе пудинга: в тенджерка поставите оризовото брашно, нишестето, захарта и ваниловата захар, след което бавно добавяйте мляко и постоянно бъркайте. Варете 15 минути, докато пудингът се сгъсти.


Свареният пудинг сложете в тавата с карамелизираната захар и печете на 160 градуса около 30 минути. Готовия пудинг извадете и поставете в голяма купа със студена вода (заедно с тавата, в която е печен). Така ще получите кремообразна текстура. Оставете за 10 минути.


Оставете охладения пудинг в хладилник няколко часа, после го поръсете с канела. Обърнете от тавата върху плоска чиния и украсете с плодов сос или конфитюр по избор.


 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft