Какаови мъфини с ягода
    
    
    
                
            
                12 Юли 2012
            
            
            8622
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Първо смесваме всички сухи съставки - брашно, бакпулвер, захар, какао, ванилия. Разбиват се 2-те яйца, към тях се добавят течните съставки - олио, масло и кисело мляко. След това сухите се прибавят към мокрите и се разбъркват добре /не се бърка много/. Най-накрая внимателно се объркват нарязаните на парченца ягоди (като предварително сте заделили 5-6 цели, добре узрели плода за украса). Със сместа се пълнят формички за мъфини, като се внимава да не се препълват, понеже се надигат при печенето. Най-отгоре върху всеки мъфин се забожда половинка ягода. Пекат се в предарително загрята 180 гр.С 20-25 мин.
	След пълно изстиване /първо 10 мин. във формата/ се заливат по желание с шоколад - стопен с 1с.л. масло или друга глазура .
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








