Какво представляват тренировките с уреда Босу

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Фитнес съвети
Какво представляват тренировките с уреда Босу
3424

Един от най-модерните и нашумели спортове напоследък се нарича босу.Ако все още не сте чували за него , той представлява упражнения с полу-сферична топка .Тези тренировки са много подходящи както да поддържате формата си чрез тях постоянно, така и да разнообразявате програмата си.Можете да тренирате в салона,у дома или дори в офиса.

Има много упражнения, които могат да бъдат изпълнени с босу топката. Упражненията са насочени главно за стягане на бедра и седалищни мускули. Почти всяко упражнение, което изпълнявате във фитнес залата със свободни тежести или фитнес уреди, може да бъде изпълнено и с босу топката и то по много по-приятен начин.. Разбира се, ​​ще трябва да намалите тежестите. Също така, босу топката е подходяща,ако не разполагате с много време- тренировката е сравнително кратка, но много интензивна. Може да тренирате и коремната мускулатура като променяте интензивността на натоварването.

Босу топката може да се използва легнала на пода върху гладката си страна или върху овалната. Независимо от коя страна я използвате се изисква сила, за да поддържате баланса си на него. Ако тренирате за първи път е препоръчително да започнете с гладката страна на пода и да работите с партньор. Ще се чувствате по сигурни, ако някои ви придържа, а и така по-добре ще усетите как да балансирате по време на тренировката.Преди да започнете упражненията може да поседите със свити колена върху топката, за да добиете представа за натоварването. Ако до сега не сте тренирали, не е препоръчително да започвате с босу, заради голямата интензивност. Направете няколко загряващи тренировкина фитнес или потичайте в парка.

След като свикнете с балансирането може да правите упражнения с един крак. Комбинирайте упражненията с такива за горната мускулатура. Започнете с леки тежести и постепенно увеличавайте натоварването.Помнете, че множество повторения с малки тежести са най-подходящи за оформяне на мускулатурата на ръцете. Можете да правите различни упражнения за гърдите, гърба и раменете.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Фитнес упражнения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft