Какво представлява Гривна на успеха

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Какво представлява Гривна на успеха
3240

В началото на XIX век в Германия живеел професорът по математика Август Фердинанд Мьобиус . Дълги години той работел в университета в Лайпциг, но се смятал за крайно неуспешен човек.

За нещастията си Мебиус бил склонен да вини враговете си, които му пречели да се развива. Един ден, доведен до отчаяние от търсенето на недоброжелатели, той се обърнал за помощ към циганка и тя го посъветвала да си направи специален амулет... Ако и вие си патите от врагове, възползвайте се от препоръките на гадателката.

Вземете правоъгълно парче черен плат. Дължината му трябва да бъде с 2 см повече от обиколката на китката ви, а широчината - да не превишава 2,5 см. Страните АБ и ВГ зашийте така, че да се съберат ъглите А и Г, Б и В.

Ако направите всичко правилно, ще забележите, че лентата няма обратна страна! Носете едностранния амулет на китката на лявата си ръка, и козните на враговете ви ще бъдат обезсилени.

Проф. Мебиус ползвал амулета до края на живота си и той му донесъл не само успех, но и световна слава. Изучавайки удивителните особености на парчето черен плат, ученият създал знаменитата лента на Мьобиус , която до ден днешен се използва успешно във висшата математика и архитектурата. Впрочем някои физици теоретици стигнали до извода, че нашата Вселена вероятно е затворена в такава лента - според теорията на относителността...

Тя намерила приложение дори в бита - оцветяващата лента на печатащите устройства, ремъчната трансмисия и много други приспособления повтарят по форма амулета на циганката. А магнетофонната лента, разположена в касетата по принципа на лентата на Мебиус, свири два пъти по-дълго.
На входа на Музея на историята и техниката във Вашингтон стои паметник на лентата на Мебиус. В известен смисъл това е монумент на гадателката, чието име, уви, останало неизвестно.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft