Какво представлява заболяването трихинелоза

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какво представлява заболяването трихинелоза
5037

Трихинелоза представлява паразитно заболяване , което е причинено от Trichinella spiralis. Заболяването протича с втрисане, повишение на температурата, мускулни болки и отоци в областта на лицето.

Трихинела спиралис се отнася към кръглите червеи. Към рода Trichinella се отнасят още няколко вида, които са патогенни за човека. Гостоприемници на паразитите са както хората, така и много домашни и диви животни.

Най-често хората се заразяват с трихинелоза при консумация на недобре термично обработено свинско месо. Има и редица случаи на зараза от дивеч. Животните от своя страна се заразяват при ядене на заразени гризачи, но не само.

В заразеното месо се съдържа капсулки с паразитите. При попадането им в стомашния тракт паразитите се освобождават и за много кратко време стават в полово зрели форми.

Следва размножаване и раждане на живи ларви. Тези ларви са способни да преминат през чревната лигавица и да се разпространят в целия организъм по лимфен път. Най-често обаче се локализират в мускулатурата на гостоприемника.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft