Какво трябва да знаем за хранителните добавки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какво трябва да знаем за хранителните добавки
4045

Хранителните добавки са вещества, добавяни към храните за запазване на аромата или подобряване на вкуса и вида им. Някой добавки са били използвани от векове насам, например, консервиране на храните, чрез мариноване (с оцет), чрез осоляване и т.н.; запазване на захарите или използване на серен диоксид, както е в някой вина. С появата на преработени храни през втората половина на 20-ти век, много повече добавки са били въведени в употреба, както с естествен, така и с изкуствен произход.

За да се упражнява контрол над тези добавки, както и да се информират потребителите, всички добавки са получили уникални номера, наричани „Е номера”, които се използват навсякъде в Европа за всички одобрени за използване добавки.

Всички Е номера са с префикс „Е”, но страните извън ЕС използват само номера. Например, оцетната киселина се изписва като Е20 на продуктите, продавани в Европа, но е известна просто като добавка 260 в някои страни. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здравни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft