Как да изберем перфектният цвят за косата си

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Как да изберем перфектният цвят за косата си
165388
Как да изберем перфектният цвят за косата си

 

 

 

 

В магазините се предлагат много и различни цветове бои за коса, но е наистина трудно да намериш подходящата за себе си. Освен това, след боядисването на косата може настъпят много проблеми, свързани с погрешния избор на боя, което ще ви коства не само допълнителни разходи, но и изтощаване на косата ви.

Ето защо е важно да знаете как да изберете правилният за вас цвят на косата.

Намирането на перфектния цвят за косата, който да отговаря на вашите изисквания и черти е истинско предизвикателство. Има различни неща, които трябва да се вземат напредвид при избора на боя за коса. Това са цвета на вашата кожа, вашият естествен цвят на косата, особено при избора на по-тъмен цвят. Цвета на вашата коса в корените и върховете й е различен, поради излагането на слънце и естествените антиоксиданти.

Много често срещано явление е жените с кестенява коса да искат да бъдат с руса коса, както и обратното. Ние винаги искаме, това което нямаме. Все пак това не означава, че това което искаме е перфектното за нас. Когато искаме да направим пълна промяна с косата си, първото нещо, на което трябва да обърнем внимание е естествения цвят на косата ни. Ако вие сте брюнетка, един добър избор за вас е да направите косата си тъмно черна.  Ако не искате да правите драстични промени, перфектния избор за вас е тъмно кафяво с виолетов отенък, а ако искате да промените начина по който изглеждате можете да изберете цвят шоколад, махагон или кестен. Тези цветове стоят перфектно на брюнетки с маслинова кожа. Ако кожата ви е такава със сигурност трябва да избягвате червеното и морковеното.

                                          

 

 

 

 

Жените с кестеняв цвят на косата са най-големите късметлийки, защото могат да си направят всякакви различни цветове на косата в зависимост от тяхната кожа. Най-добре е да не правите коренни промени с косата си, защото ако го направите ще трябва да боядисвате косата си много често. Въпреки това, имате възможността да използвате и безамонячни бои са коса, за да получите желаният ефект и за да предпазите максимално косата си. Най-добрият избор за кестенява естествена коса са цветовете кафе, шоколад и мед, които придават изключително лъскав вид. Също така, можете да си направите кичури в един тон по-светъл от косата ви цвят.

Русото е много капризен цвят, тъй като налага редица ограничения, защото  изрусяването в повечето случай е синоним на изсветляването. Ето защо, ако искате да изрусите косата си трябва задължително да се консултирате с професионален фризьор, преди да се изсветлите. Най-добрият избор, който можете да направите е да си направите светли кичури в косата. Изберете един или два тона по-светли или по-тъмни кичури, за да подобрите текстурата и цялостния вид на косата си. Ако вие сте блондинка и имате светъл цвят на кожата си изберете пепелно или платинено русо. А ако сте с тъмно руса коса и имате розов цвят на кожата си се насочете към топлите нюанси, като светло кестеняво или медно русо.

 

 

 

 

 

 

 

Жените с естествена червена коса често са неудовлетворени от цвета на косата си, тъй като го намират доста притенциозен. Комбинацията на такъв цвят коса с специфичен цвят на кожата прави избора на боя за коса доста труден. Ако и вие имате такива естествени дадености и се затруднявате да изберете цвят за косата си, сега ще ви кажа няколко съвета, които ще ви помогнат в избора. Ако вие сте с естествено червена коса можете да изберете кестеняв цвят или кичури, които да подчертаят красивият ви естествен цвят. Други цветове, които са подходящи за вас са цветовете карамел и мед, докато платиненото русо и кестенявото не са подходящи за вас. Златистото, кафявото и червените кичури за идеалният избор за вас.

Друго важно нещо, което трябва да вземете напредвид при избора си на цвят за косата си е цвета на вашата кожа. Правилото е такова, че колкото по-светла кожа имате, толкова повече трябва да избягвате тъмните цветове. Абсолютно очевидно е, че светлата кожа и тъмния цвят на косата ви ще ви създадат една готическа визия, докато пък русото не стои много добре на много тъмна кожа. Това, което трябва да направите е да изберете цвят на косата си, който да се съчетава с цвета на вашата кожа, за да получите един естествен вид, като избегнете яркия контраст. Също така трябва да избягвате цветове, които са сходни на цвета на вашата кожа. За да получите естествен и хармоничен външен вид, идеалният вариант е да намерите цвят, който да създава лек контраст с цвета на вашата кожа.

Друго нещо, което трябва да вземете напредвид при избора на цвят за косата ви е цвета на очите ви. Червената коса стои страхотно на сини или зелени очи. Кестенявата коса също стои много добре на сини очи, но се уверете, че кожата ви не е прекалено светла. Светлите очи не се подчертават достатъчно от русия цвят на косата. Ако имате зелени очи и светла кожа за вас най-подходящи са червеното, тъмно кафявото, черното или русото. Въпреки това, ако имате зелени очи и маслинова кожа, цветовете в топли тонове, като карамелено и бронзово са най-подходящи за вас. Топлите тонове на косата, като червено, златисто и кестеняво ще подчертаят пъстрите, зелените и кафявите очи.

 

 

 


 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft