Как да подстрижем изтощената и изтъняла коса след морето - перфектните прически за обем на тънка и рядка коса (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Как да подстрижем изтощената и изтъняла коса след морето - перфектните прически за обем на тънка и рядка коса (Снимки):
14914

Понякога ви се струва, че сте изтеглили късата клечка или пък Майката природа ви е наказала заради някакво минало прегрешение, като ви е дарила с тънка и дори рядка коса , която както и да я срешеш, все изглежда вяла и неоформена. Но не бързайте да завиждате на дамите с къдрици или гъста грива! Както казват фризьорите, всичко е в прическата! А днес ще си поговорим за най- подходящите прически за тънка и изтощена коса , които добавят обем и я правят да изглежда по-гъста.

Как да подстрижете косата си, ако е рядка или тънка

Независимо от структурата на косата , когато избирате правилната прическа , винаги трябва да вземете предвид овала на лицето и външния вид като цяло, както и възрастта и стила на жената.

За притежателките на къдрава коса кръгът се стеснява донякъде, тъй като в този случай фризьорите съветват да изоставим твърде дългата коса или да я подстригваме напълно равно.

За правата и равно подстригана коса пък важи правилото: Колкото по-дълга, толкова по-тънка изглежда, особено разпусната. Следователно оформянето на къдрици, в това число по-едри или близо до корените, би било добро решение.

За визуален обем можете да изберете прическа със заоблен силует. Тук е подходящо да се съсредоточите върху короната и да я подстрижете по-късо от останалата част от косата.

Многопластовите, стъпаловидни, градуирани прически също са подходящи варианти за момичета с рядка и тънка коса. Но забравете за филирането! Тази техника ще подчертае недостатъците на косата.

Препоръките за различни форми на лицето са, както следва:

 • овал - всякакви опции са удачни, включително и с бретон;
 • кръг - по-добре е да изберете асиметричен път и стъпаловидна прическа, рамкираща скулите, бузите;
 • квадрат - също изглежда добре със страничен път, както и с асиметрия и накъсани краища;
 • триъгълник - изключен е високият бретон, комбинира се успешно с равномерен срез на косата;
 • ромб - най-добрите варианти, покриващи скулите, са със средна дължина.

Когато избирате прическа, трябва да вземете предвид и вида на косата. Ако е мазна, изберете заоблена прическа с кокетни, право изрязани линии. Сухите коси позволяват да се експериментира по-смело с асиметрия, неравномерни ръбове и други.

Опции за къса коса

Пикси

Една от най-успешните прически е "Pixie". Наричат я младежка, но по-възрастните жени понякога избират този палав, флиртуващ вариант. Можете лесно да оформите пиксито у дома и сами - малко количество вакса или гел е достатъчно.

пикси за тънка коса

Модна версия е прическата с обръсната долна част и обем на темето. Подходяща за смели, необикновени личности.

обръснато пикски

Пиксито върви чудесно и с, и без бретон. Тази част от косата може да се поддържа къса и повдигната по време на стилизиране, заедно с косата в горната част на прическата. Или изберете удължения вариант и срешете бретона настрани, за да маскирате високо чело, коригирате овала на лицето и т.н.

класическо пикси

Pixie е доста дръзка къса прическа, която най-често отваря изцяло областта на шията и ушите. Понякога частично, само от едната страна. За основната ѝ особеност се счита, че краищата на косата стърчат, а бретонът обикновено е удължен. Този ефект се постига чрез специални средства за оформяне като вакса или мус. Различните дължини на косата и леко разкъсаните краища правят косата буйна и обемна. 

пикси с дълъг бретон

Тази прическа е много лесна за оформяне. Можете да добавите обем към косата си дори у дома само с гребен, сешоар и лак. За лятното време пикси е това, от което се нуждаете, защото с такава прическа е много удобна и готина. Освен това всички видове бретон са комбинирани с pixie. Pixie се счита за най-добрият вариант за тънка и рядка коса, тъй като разкъсаните краища могат да увеличат обема на косата няколко пъти.

пикси с накъсани краища

пикси с повдигнат бретон

Няма ограничения във възрастта и тена за такава прическа. Изглежда еднакво добре на момичетата и на възрастните жени. Пиксито подхожда особено добре на дами с права коса. Но на къдрава и чуплива коса такава прическа е трудна за изпълнение. Освен това ще бъде много по-трудно да я оформите.

елегантно пикси възрастна жена

ефектно пикси възрастна жена

Боб

Друга модерна прическа за допълнителен обем на тънка и фина коса е боб и неговите вариации.

боб на тънка коса

Задната част е подстригана високо, а отпред кичурите са по-дълги. Прическата често се допълва с бретон, също удължен. Косата на тила и на темето може да бъде направена обемна със стилизиращи продукти, а кичурите около лицето могат да бъдат извити с четка. Това ще създаде илюзията за визуална плътност на косата.

Оформянето на слоеве, различни форми на бретона, асиметричният път, градуирането - това са различни техники за изпълнение на познатата прическа, които променят коренно основната форма и визията.

характеристики прическа боб

Основни характеристики на боба:

 • основният обем се разпределя в областта на темето, постепенно намалява към слепоочията;
 • прическата има изтеглена, удължена форма;
 • изпълнява се както с бретон, така и без;
 • дължината варира от ушната мида до линията на раменете;
 • срезовете се правят под различни ъгли от задната част на главата към лицето.

боб с бретон тънка коса

При изпълнение върху тънка или рядка коса се прилагат следните "трикове" за допълнителен обем и плътност:  асиметрия, страничен път, контраст между обемната и гладката страна (при асиметрията), което създава доста динамична прическа.

боб страничен бретон

Боб е изключително универсална прическа, може да се каже, че подхожда на почти всички форми на лицето и всяка възраст, в зависимост от техниката на изпълнение. Единствената особеност тук е, че опцията за дълъг боб не се препоръчва за тънка коса, защото там подчертава липсата на обем и е трудна за стайлинг.

асиметричен боб

боб с обем в корените

Каре

Въпреки че е нежелателно за собствениците на тънка коса да избират прически на едно ниво, класическиото каре не е включено в списъка на забранените техники. Изберете модел "на дръжка" (с оголен врат отзад) или с права линия.

каре варианти

Особено подходящо е да изберете каре, ако косата ви е тънка, но достатъчно гъста. Често се препоръчва за по-възрастни дами, които искат да изглеждат стилно и елегантно.

Видове каре

Днес има няколко разновидности на тази прическа, но всички те са създадени да помогнат да се подчертаят предимствата и да се скрият недостатъците на дамите: с и без бретон - класическият боб е прическа с прав бретон, която подхожда на високи стройни дами. 

 • опции за бретон: наклонен; асиметричен; къс и други. Винаги трябва да се помни, че всеки бретон премахва обема на основната прическа, визуално разтяга лицето, така че не трябва да го правите прекалено гъст.

класическо каре с бретон

 • удължено каре - с кичури, удължени до брадичката; подходящо е за собственици на права коса. С тази прическа можете да изгладите ъглови черти на лицето или визуално да опънете кръгло лице.

удължено каре тънка коса

 • боб каре - боб карето има меки, но в същото време ясни контури: прическата е силно повдигната в задната част на главата и придобива допълнителен обем. Тази форма на карето постоянно се нуждае от актуализиране, така че винаги да изглежда свежа. Боб-карето е подходящо за всички, без изключение, майките особено го обичат след раждането, когато е необходимо да се отървете от цъфтящите и късащи се краища, а също и да отделите минимум време за подреждане на косата.

боб каре

 • "на дръжка" - характеризира се със силно скъсена коса в задната част на главата и много къса подрязана долна част на косата. Този вид обаче изисква редовно коригиране при фризьора. Тази форма на прическа е подходяща за собственици на грациозна фигура с тънка шия.

каре на дръжка

 • градуирано - карето с градуирани кичури придава обема, изглажда квадратната форма на лицето. Тази прическа е противопоказана за тънка коса, но работи добре за намаляване на обема на гъстата коса.

крадуирано каре

 • скосено - скосеното каре е подходящо за собственици на едри черти на лицето. Удължените кичури отпред подчертават красиво врата.

каскада - на къса коса изглажда острите черти на лицето, подходяща за много слабички дами; за средна коса каскадното каре дава максимален обем и е подходящо за непокорна коса, която така ще стои естествено, без да нарушава прическата. Този вид прическа се нуждае от най-малко коригиране в сравнение с останалите видове каре

"Каскада" и други многопластови прически ("Стълба", "Аврора" и др.)

Могат да се направят и с бретон. Изберете опцията, която отговаря на вашия тип лице: къса, средна, дълга. Правилно отрязаните кичури отпред ще коригират външния вид и ще помогнат на жената да стане визуално по-млада.

класическа каскадна прическа

каскадни прически за обем

Прически с идеално права линия

Дамите с тънка коса обикновено се страхуват да си направят подобна фризура, но този тип прическа може спокойно да се избере, ако нямате гъста коса. Факт е, че тънката коса често се накъсва и става по-тънка към краищата, което отстрани прави нещата да изглежда, сякаш имате много малко коса. Равномерната линия на подстригване може да реши този проблем. Косата ще изглежда по-гъста, тъй като количеството ѝ няма да намалява към краищата.

прическа идеално права

права прическа тънка коса

Дълга коса

В случай на тънка коса, оптималната дължина е точно под раменете. За да създадете илюзията за гъстота, можете да изберете удължено каре, боб или тяхната симбиоза, при която предните кичури се спускат до ключицата или дори по-ниско. Косата на тила може да бъде отрязана по-късо. Плавен преход между различни нива ще добави женственост към изображението.

удължено каре за тънка коса

Многослойните опции също са подходящи. "Каскадата" изглежда триизмерно поради няколкото си нива. "Стълбата" също изглежда добре, особено допълнена от перфектно боядисване.

каскада на тънка коса

Прически за тънка къдрава коса

Сред многото варианти за подстригване на фина къдрава коса няколко са най-популярните: каскада на етажи; каре; скосен бретон. Прическата зависи от вида на къдриците: леки вълни, пружини или едри къдрици. За ситните пружинки оптималната дължина на прическата е до раменете. При средноголеми къдрици идеалната дължина също е средна. Меката вълнообразна коса ще се впише перфектно в прически като паж или боб. 

прически за тънка и къдрава коса

боб на чуплива и тънка коса

тънка чуплива коса прическа

В галерията може да видите още прически за тънка коса, които придават обем и гъстота на кичурите.

Дай твоята оценка:
4 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft