Как да си направим плодови домашни сиропи

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да си направим плодови домашни сиропи
4940

Всичко, което се приготвя между четирите стени да един дом трябва да е направено с много желание, за да се хареса на онези, за които го приготвяме.

Дори понякога не е толкова важно дали се е получило идеално или нещо липсва. И като говорим за дом и домашна кухня, не бива да забравяме, че не само храната може да бъде приготвена в домашни условия.

Можем да си правим домашни сиропи , които изобщо не ни отнемат от времето, а след това стават вкусни и ароматни. Разбира се, нямат нищо общо с газираните и вредни напитки, които децата така обичат.

Разликата е в това, че домашните сиропи не са вредни, а ако искате вашето дете да не се заглежда по витрините на магазините за газирана напитка, направете му сироп у дома.


Да започнем с едно класическо и добре познато питие – лимонадата . Изключително лесен вариант на лимонадата е следния:

Необходими продукти: 4 ч.ч сок от лимон, 4 ч.ч захар

Начин на приготвяне: Изцедете лимоните, след което ако желаете прецедете сока. Целта е да няма никакви парченца или семки, които могат да развалят вкуса. Сложете вече изцедения сок в купа и сипете захарта. Трябва да разбърквате докато всяко кристалче от захарта изчезне.

После налейте в подходящи бутилки и сложете в хладилник. Когато искате прохлаждаща напитка, вземете си от домашната лимонада, но не забравяйте, че трябва да я разредите с вода, когато я слагате в чашата си. Добра идея е да разбъркате в лимонадата няколко листа свежа мента, скълцани дребно.


Ако захарта не ви се струва подходяща, може да сложите мед, но съотношението сок:мед трябва да бъде 4:2, тоест ако добавите 4 ч.ч сок, сложете 2 ч.ч. мед. Преди да сложете меда в бутилката е хубаво да го разтопите, после смесвате и двата продукта и поклащате шишето докато се разбие меда.

Вишнев сироп

Необходими продукти: 500 г вишни, захар, вода, лимонена киселина

Начин на приготвяне: Слагате предварително изчистените от дръжките вишни в съд и ги покривате с вода. Следва да ги оставите на котлона като целта е да заврат, после ги оставяте да поврат 15–20 минути и изключвате котлона. Оставете ги да изстинат и отделете костилките. Прецеждате сока като се опитайте да изцедите плодовете максимално.

След това слагате същото количество захар – колкото е сока, толкова трябва да бъде и захарта. Отново слагате в подходящ съд за топлинна обработка и загрявате котлона. Целта е захарта да се разтопи, а сиропът малко да се сгъсти.

Преди да отдръпнете сиропа от котлона добавете лимонената киселина. Тя трябва да бъде по 1 ч.л на всяко кило захар.

Хубаво е още докато сиропът е горещ да го сложите в бутилки и да ги запечатите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft