Как да си направим пухкав тутманик с кисело мляко и сода

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Как да си направим пухкав тутманик с кисело мляко и сода
Как да си направим пухкав тутманик с кисело мляко и сода
alex
Добавена от: alex
5303
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ЗА ТЕСТОТО
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
оцет - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
олио - 0.5 ч.ч.
брашно - за меко тесто

 

ПЛЪНКА
сирене - 250 г за поръсване
олио - 0.5 ч.ч. за поръсване
яйца - 1 бр. за намазване

Перфектната закуска за малки и големи- кой не обича тутманик

В купа смесете разбитото яйце с киселото мляко и разбъркайте. Добавете угасената в оцета сода, олиото и солта, разбъркайте отново. Добавяйте пресято брашно на етапи, докато тестото спре да се лепи по ръцете – много меко тесто. Разделете тестото на равни части и оформете на топчета, завийте топчетата за 10 минути, за да починат от месенето. 

След което в добре намазана с олио тавичка разтегляте първото топче с ръце на тънка кора, поръсвате с част от натрошеното сирене и поливате с 1 с.л. олио. Така процедирате с всичките 5 топчета, като отгоре намазвате оформения тутманик с олио и разбитото яйце. 

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност около 30 минути

Дай твоята оценка:
3 от 5 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft