Как да си направите пълнени чушки с боб за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Как да си направите пълнени чушки с боб за Бъдни вечер
Как да си направите пълнени чушки с боб за Бъдни вечер
alex
Добавена от: alex
6974
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. Сух джоджен
1 с.л. Червен пипер
1/2 ч.ч. Вода
1/2 ч.ч. Олио
150 г Лук
200 г Боб
10 бр. Чушки
1 с.л. Чубрица
1/2 с.л. Сол

Почистете боба, ако има нужда. Измийте го под течаща вода. Накиснете във вода - нека течността го покрива. Оставете го накиснат за 12 часа. Отцедете го и сложете на котлона. Когато заври, излейте водата, като използвате гевгир. Напълнете тенджерата отново със студена вода и оставете да ври, докато бобът омекне. 

Накиснете сухите чушки за десетина минути в хладка вода. Това ще им позволи да омекнат и да се отпуснат. Така по-лесно ще ги напълните.  Задушете лука в малко мазнина, докато стане мек и прозрачен. 

Добавете подправките и разбъркайте. Сложете и отцедения и сварен боб. Намачкайте с кълцалник, тлъчник. Целта е бобът да не остане на цели зърна, но и да не се получи пюре.  Отцедете чушките от водата и ги напълнете с боба. Подредете ги в тавичка, намазана с олио. Поръсете ги с олио отгоре и сипете половин ч. ч. вода. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft