Как да си направите традиционен тиквеник за Бъдни вечер и Коледа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Как да си направите традиционен тиквеник за Бъдни вечер и Коледа
Как да си направите традиционен тиквеник за Бъдни вечер и Коледа
alex
Добавена от: alex
6975
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 пакетчета готови кори

1 кг. тиква

1 чаена чаша захар

1 чаена чаша счукани орехови ядки

1/2 чаена чаша галета

2 чаени лъжички канела на прах

3/4 чаена чаша олио

пудра захар за поръсване

Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава до омекване на тих огън.

След свалянето от огъня се прибавят захарта, галетата, счуканите орехови ядки и канелата.

Разбърква се добре и получената смес се използва за плънка.

Корите се напръскват с мазнина и се поръсват с част от плънката.

След като се загънат малко, краищата им се навиват на рула, което става по-лесно, ако кората преди това се постави върху чиста хартия или кърпа.

Тя се надига леко в единия край и кората заедно с плънката се навива самостоятелно на руло.

Готовите рула се поставят в намаслена тава, като допълнително им се придава кръгла форма, като първото руло се поставя в центъра на тавата и се навива в кръг.

Останалите рула се нареждат по същия начин.

Отгоре тиквеникът се полива с мазнина и се пече в умерена фурна.

Готовият тиквеник се нарязва на парчета и се поръсва с пудра захар.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft