Как да сме сигурни, че купуваме качествен мед

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да сме сигурни, че купуваме качествен мед
9494

Медът и пчелните продукти са известни от дълбока древност. С пчеларство са се занимавали древните египтяни, римляни, гърци, индийци и китайци. Мед, намерен при археологически разкопки в Египет, изцяло е запазил своите качества в продължение на много векове.
Авицена е казвал: "Ако искаш да запазиш младостта си, задължително яж мед".
Дневната доза мед за възрастен човек е 150 гр.  

Въпреки всевъзможните таблетки и прахчета в аптеките, все повече търсим онова вълшебно средство, което ще ни помага, без да ни вреди... На помощ идват бабините рецепти, майчините съвети... А във всички тях се говори за чист пчелен мед - чай с мед и лимон, мед с поръсена канела, мед с орехи и индрише... И се отправяме към пазара. Заставаме пред сергиите с мед в най-различни по големина бурканчета - акациев, манов, слънчогледов, полски, балкански... А сега? Очите ни шарят, продавачите красноречиво и убедително ни разказват откога се занимават с пчеларство, колко хубав и полезен е техният мед, колко много го търсят хората и как се връщат да купуват пак от тях...

Осъзнаваме, че доста от чутото е просто измислица, реклама. Запушваме си ушите и действаме по интуиция. Понякога тя е най-верният подход. Правилно ли постъпваме? 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft