Как се прави Маскарпоне в домашни условия
    
    
     
                
            
                14 Май 2015
            
            
            138960
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    сметана (с не по-малко от 20 % масленост) - 1 литър
лимонов сок - 3 супени лъжици
Всичко е много просто:
Сметаната се нагрява до около 80 градуса, добавя се лимоновият сок (или лимонена киселина, разредена с вода), след което всичко се загрява на слаб огън за около 10 минути.
След това сметаната се прехвърля върху памучна кърпа (може и марля, но тогава се нагъва на 5-6 слоя), и се оставя една нощ да се прецежда.
Това е всичко! 
Резултатът много наподобява оригинала и е отличен за тирамису. 
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








