Канелени охлювчета с орех
    
    
     
                
            
                20 Март 2013
            
            
            16833
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	за тестото:
	3 жълтъка
	1 ч.ч. кисело мляко
	1/2 ч.ч. захар
	1 пакетче амонячна сода
	1 к.л. хлебна сода
	брашно - колкото поеме
	за пълнежа:
	3 белтъка
	2 ч.ч. счукани орехи
	1 ч.л. канела
	1/2 ч.ч. захар
От посочените продукти се замесва меко тесто, което се разделя на 6 части. Всяка от тях се разточва на не много голям правоъгълник. Намазва се с разбитите белтъците (не на твърд сняг, а само с вилица или тел). Посипва се със смес от орехите, канелата и захарта. Навива се на руло и се реже на охлювчета с дебелина един пръст. Процедурата се повтаря с останалото тесто. Охлювчетата се нареждат легнали в намазнена и набрашнена тавичка и се пекат в силна фурна до порозовяване.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








