Карамелено тирамису
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            28530
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 пакет бишкоти
	6 дълги кафета еспресо 
	25 мл ликьор Амарето 
	300 г кафява захар за поръсване
	кората от 1 лимон 
	10 жълтъка 
	10 с. л. захар 
	500 г сирене Маскарпоне 
	25 мл ликьор Амарето  
	Кремът се приготвя, като захарта се разбива с жълтъците до побеляване. Прибавят се сиренето и ликьорът, като се разбива непрекъснато. Кремът трябва да се сгъсти достатъчно – да е мек, но не и да е течен.
	Кафето се смесва с ликьора и в него за няколко секунди се потапят бишкотите.
	В тава се подрежда пласт от напоените бишкоти, върху тях се нанася половината от крема, отново се редят бишкоти и накрая се разпределя останалият крем.
	Тавaта се оставя в хладилник за около 2–4 часа. При поднасяне се поръсва с кафявата захар.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








