Каубойски пай с кайма - нещо елементарно, но феноменално вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Каубойски пай с кайма - нещо елементарно, но феноменално вкусно!
Каубойски пай с кайма - нещо елементарно, но феноменално вкусно!
admin
Добавена от: admin
8169
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
4 яйца
200 мл кисело мляко
200 брашно
10 гр. бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
Плънка:
200 гр. мляно месо
3 моркова
7 кисели краставички
на вкус: подправки - черен пипер, червен пипер, Вегета, малко сол, магданоз

Лесен и ефектен пай с кайма.
Първо се приготвя плънката: 
Сложете малко олио на котлона и запържете вътре каймата. Добавете морковите, нарязаните кисели краставички и овкусете с подправки. Дръпнете готовата плънка от огъня и оставете да се охлади. 
Тесто: 
С миксер леко разбийте яйцата, добавете брашното, в което сте разбъркали бакпулвера, а също и солта. Накрая прибавете и нарязания магданоз. Повече от половината от плънката поставете в тестото, излейте го в предварително намазнена и набрашнена форма за кекс (ако е силиконова, не е необходимо да я мажете). Поръсете отгоре с останалата част от плънката. 
Пъхнете пая да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 мин., но проверявайте периодично, защото различните фурни пекат различно. 
Поднесете пая топъл, въпреки че е много вкусен и студен. 
Забележка:
Може да изпечете пая и в други формички - за мъфини, кекс с дупка, или с каквито разполагате. Ако печете мъфини, напълнете ги до 2/3 от обема им, понеже набъбват при печенето.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft