Кекс с царевично брашно и кисело мляко
    
    
     
                
            
                25 Ноември 2014
            
            
            26127
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    125 гр. царевично брашно
125 гр. бяло брашно
125 гр. захар
1 чаена лъжичка нишесте
1 чаена лъжичка бакпулвер
100 мл олио
1 опаковка ванилова захар
3 яйца
125 мл кисело мляко
В купа се разбиват яйцата със захарта и солта. Добавя се царевичното брашно, разбърква се с киселото мляко и олиото. 
В друга купа се смесват брашното, бакпулверът, нишестето и ваниловата захар, а след това се прехвърлят в сместа с яйцата. Накрая се добавя настърганата лимонова кора. 
Форма за кекс се намазва с масло. Сместа за тестото се изсипва във формата и се поставя да се пече в предварително загрята фурна. Пече се около 30 минути, в зависимост от това как пече фурната. Когато е готов, кексът се изважда от формата и се поръсва с пудра захар. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                








