50 гр. мая
	150 гр. масло
	500 мл. прясно мляко
	0,5 ч.л. сол
	100 мл. бял захарен сироп/меласа
	1,4 - 1,5 литра пшеничено брашно
	Плънка:
	100 гр. размекнато масло
	1 ч.л. канела
	1 ч.л. захар
	1 ч.л. ванилена захар
	За украса: 
	разбито яйце
	перлена захар 
	Разтрошете маята в купичка. Разтопете маслото в тенджерка, добавете млякото и оставете да се стопли (да бъде хладко). Разбъркайте маята с малко от млечната смес, добавете останалата млечно-маслена смес, солта, сиропа и почти цялото брашно. Бъркайте, докато се оформи гладко тесто и го оставете да втасва покрито с кърпа за около 30 минути. Междувременно направете плънката от смесването на посочените продукти. Размесете тестото до гладкост върху набрашнена повърхност и го разделете на две. Разточете всяка половина на голям четириъгълник. Намажете с плънката. Прегънете тестото и го нарежете на дълги ленти, които свийте на кифлички (може да навиете намазаното с плънка тесто на руло, което след това да нарежете напречно на дебели резени). Оставете кифличките да втасват, покрити с кърпа, върху плота, покрит с хартия за печене - около 30 минути. Включете фурната на 250 градуса.
	Намажете втасалите кифлички с разбито яйце и поръсете с малко перлена захар. Печете на средна скара в загрятата фурна за 5-7 минути. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                








