Кифлички, топнати в масълце - лесна работа, а колко са вкусни само...

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Кифлички, топнати в масълце - лесна работа, а колко са вкусни само...
Кифлички, топнати в масълце - лесна работа, а колко са вкусни само...
admin
Добавена от: admin
7276
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


500 мл хладко прясно мляко

4 супени лъжици захар

2 супени лъжици сол

1 кубче мая

1/2 пак. бакпулвер

1/2 чаена лъжичка ракия

100 мл олио

900 -1000 гр. брашно

За потапяне на кифлите:

150-200 гр. разтопено масло/маргарин
 


Може би няма по-лесни от тези кифлички. Могат да се приготвят и в постен вариант, ако млякото се замени с вода, т.к. не съдържат яйца. Семейството ви ще ги заобича от първия път!

Първо в хладкото мляко се разтваря маята, след това се слагат захарта, солта, олиото и останалите съставки. Постепенно се добавя брашното и се замесва тесто, което трябва да бъде средно твърдо. Оставя се да втаса 15- 20 минути.

След това се разделя на 4 топки. Всяка се разточва на малка кора. Корите се нарязват всяка на 10-12 триъгълника. Всеки триъгълник се навива на кифличка. Така се процедира с цялото тесто.

кифлички топнати в масълце

кифлички в масълце

След това всяка кифла се поставя върху вилица и заедно двете (кифлата и вилицата) се потапят в разтопеното масло/маргарин. Оставят се да се изкапе излишното масло и се нареждат в тава. След това втасват 1-2 часа.

кифлички в масло

Просто ги забравете, покрийте с чиста кърпа и ги изпечете след 2 часа до зачервяване.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft