 
                
             Тестени изделия
                                
                            
                        
                        Тестени изделия
                        Мойте Рецепти
В дълбока купа пресейте брашното, разбъркайте го добре с маята, солта и захарта. Загрейте млякото, така че да бъде топличко, но не горещо. Добавете олио и оцета в млякото и замесете тесто с пресятото брашно.
Прехвърлете омесеното тесто на работния плот, леко набрашнен, месете още 4-5 минути, за да се образува гладка топка. Покрийте с кърпа и оставете тестото да втаса хубаво. Разбийте размекнатото масло с жълтъците, след това разточете тестото на плота, докато достигне дебелина 1,5-2 см. Намажете го добре с плънката по цялата повърхност. Отгоре покрийте с настърган кашкавал. Навийте на руло и го нарежете на еднакви триъгълници. Намажете кифличките с разбит белтък, поръсете с малко морска сол (не е задължително).

След това ги изпечете в намаслена тава на 220 ° С около 25 минути.


 
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








