Класиката в тортите- няма някой, който да не я обича, толкова лека и топяща се в устата от първата хапка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Класиката в тортите- няма някой, който да не я обича, толкова лека и топяща се в устата от първата хапка
Класиката в тортите- няма някой, който да не я обича, толкова лека и топяща се в устата от...
2059
Класиката в тортите- няма някой, който да не я обича, толкова лека и топяща се в устата от първата хапка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Популярната  класическа торта с мед  може да бъде изненадващо различна: с ядки, кондензирано мляко, масло, кремче ... Днес ви предлагаме 5 любими рецепти за всеки вкус!

 

Медена торта със заквасена сметана и ядки

[

Състав на тестото

3 яйца
1 пакет захар
1 супена лъжица мед
1 ч.л. сода
2 брашно

Състав на крема

500 г заквасена сметана със съдържание на мазнини 30%
2 жълтъка
1 кг захар
150 г масло

 

Съставки за декорация

500 грама орехи

подготовка

Пригответе тестото. Разбийте яйцата със захарта и меда. Добавете пресятото брашно, содата, разбъркайте. Разделете тестото на 4 части, печете блатовете на 180 градуса.
Направете крем. Разбийте омекналото масло със захарта до пухкавост. Добавете заквасена сметана и разбийте отново.
Намажете блатовете с крем, наредете тортата. Намажете горната и страничната част на продукта с останалия крем. Поръсете с натрошените ядки 

 

Медена торта с варено кондензирано мляко

Състав на тесто

2 яйца
2 с.л. л. мед
1 ч.л. бакпулвер
100 г масло
160 г захар за глазура
450 г брашно

Състав на крема

200 г масло
300 варено кондензирано мляко

подготовка

Разбийте леко яйцата. Отделно разбийте омекотеното масло със захарта за глазура. Комбинирайте двете маси, добавете мед и брашно с бакпулвер. Омесете тестото, разделете го на 6 части, всяка от които се разточва на тънък блат. Печете блатовете на 200 градуса: по 5 минути всяка.


С помощта на широка, плоска чиния коригирайте блатовете, за да се поберат. 
Разбийте омекотеното масло с кондензирано мляко. Намажете питките със сметана, поръсете с трохи. Оставете в хладилника за 5-6 часа.

 

Шоколадова медена със заквасена сметана

Състав на тесто

250–270 г брашно
50 г масло
35 г какао на прах
75 г мед
100 г захар
2 яйца
70 мл лимонов сок
0,5 ч.л. сода

Състав на сиропа

50 мл вода
1 ч.л. коняк или ром
25 г захар

Състав на крема

500 г заквасена сметана със съдържание на мазнини 30%
200 г захар за глазура
1 ванилия

подготовка

Комбинирайте мед, захар и масло в една купа. При непрекъснато бъркане загрейте масата, докато захарта се разтвори напълно. Разбийте отделно яйцата с размах, добавете към маслената смес, изсипете лимоновия сок. Смесете брашното със сода и какао, добавете към течната смес. Замесете тестото при енергично разбъркване, след което прехвърлете в купа, поръсена с брашно, покрийте с фолио и оставете да изстине.

Разделете тестото на 6 парчета, всяко от които се разточва на тънък слой. Печете на 200 градуса за 5 минути всяка. С помощта на широка, плоска чиния коригирайте блатовете, за да се поберат. Изрежете трохите.

В малка купа смесете съставките за сиропа. При непрекъснато бъркане разтворете захарта.
За крема разбийте заквасена сметана с пудра захар и ванилия. Накиснете тортата със сироп, намажете с крем. Намажете горната част с останалия крем и страните на тортата, поръсете със стърготини. Поставете тортата в хладилника за една нощ.

 

Медена торта с крем

Състав на тестото

2 яйца
500гр захар
100 г масло
2 с.л. л. мед
1 кг брашно
1 ч.л. сода

Състав на крема

1л прясно мляко
400 г кондензирано мляко
2 яйца
2 с.л. брашно
300 г масло

подготовка

Комбинирайте яйца, мед, захар и масло в купа. Поставете на водна баня. При непрекъснато разбъркване се постига пълно разтваряне на захарта. Добавете брашното, пресято със сода. Омесете тестото, разделете го на 8-10 части, всяка от които се разточва на тънък слой.

Печете тортите на 180 градуса, докато покафенеят, охладете.

За сметаната смесете брашното с млякото, при непрекъснато бъркане доведете до кипене. Разбийте маслото с кондензирано мляко. Към маслената смес добавете кремът и продължете да разбивате.
 Останалите блатове намажете с крем, съберете тортата. Намажете страните и горната част на продукта със сметана

 

Медена торта със заквасена сметана, ядки и сини сливи

Състав на тесто

3 яйца
0,5 кг захар
3 супени лъжици мед
1 ч.л. сода
2 кг брашно

Състав за импрегниране

100 мл вряла вода
1 чаена торбичка
2 ч.л. захар

Съставки за крем и топинг

400 г заквасена сметана със съдържание на мазнини 30%
100 г сини сливи
0,5 стек орехи
2-3 с.л. л. захар

подготовка

Сгответе тестото. Разбийте яйцата със захарта и меда. Добавете пресятото брашно, содата, разбъркайте. Разделете тестото на 6 части, печете блатовете на 180 градуса.

С помощта на широка, плоска чиния коригирайте блатовете, за да се поберат. Поставете парчетата в купата на блендера с ядки, нарежете.


Изсипете във вряла вода  пакетче чай, добавете захар. Оставете импрегнацията да изстине. Накиснете сините сливи в малко количество гореща вода.
За сметана разбийте заквасената сметана със захарта. Съберете тортата: накиснете блатовете с напарката от чай намажете с крем. Между слоевете лежат накиснати сини сливи. Намажете страните и горната част на тортата с останалия крем. Поръсете с подготвени натрошените ядки

Имате ли любима рецепта за торта с мед? Чакаме коментари!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft