Когато ги хапвате, в устата ви буквално се случва вкусова експлозия: Съблазнителни шоколадови еклери с млечно кремче

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Когато ги хапвате, в устата ви буквално се случва вкусова експлозия: Съблазнителни шоколадови еклери с млечно кремче
Когато ги хапвате, в устата ви буквално се случва вкусова експлозия: Съблазнителни шоколадови...
admin
Добавена от: admin
9966
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Когато ги хапвате, в устата ви буквално се случва вкусова експлозия: Съблазнителни шоколадови еклери с млечно кремче Десерти
Когато ги хапвате, в устата ви буквално се случва вкусова експлозия: Съблазнителни шоколадови еклери с млечно кремче
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

200 мл вода
130 мл олио
140 гр. брашно
1 бакпулвер
4 яйца

За крема:

18 супени лъжици брашно
20 супени лъжици захар
4 пакетчета ванилова захар
1 литър прясно мляко
1/2 чаша вода
1 опаковка масло (от 250 гр.) или маргарин

Първо поставете водата в тенджера, добавете олиото и оставете сместа няколко минути, за да заври.
Добавете брашното и бакпулвера наведнъж и разбъркайте, докато се получи гъста смес, а след това оставете тестото да се охлади. 
След като е добре охладено, добавете яйцата едно по едно и хубаво разбивайте след всяко, докато се поемат от тестото.
Намажете тавата с малко олио, поръсете с брашно и с малка чаена лъжичка направете купчинки от сместа. Печете ги при температура от около 225 градуса в продължение на 30 минути. Не отваряйте вратичката на фурната, докато се пекат!
След като приключите с печенето, оставете еклерите да изстинат и ги разрежете на половина по дължина.
В дълбок съд сложете брашното, захарта, ваниловата захар заедно с половината от млякото и разбъркайте цялата смес хубаво, за да няма бучки.
Прецедете сместа няколко пъти.
В друг съд на огъня поставете останалото мляко и вода, за да заврат. Прибавете предварително прецедената смес и ги оставете да се варят, докато кремът се сгъсти.
След това смесете разтопеното масло с вече охладения крем.
Напълнете еклерите с крема.
Залейте готовите еклери с много разтопен шоколад.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft