1 пуйка
	500 г кайма
	1 пакетче (125) г краве масло
	100 г ориз
	150 г сушени сини сливи, предврително накиснати за около 1 час във вода
	1 голяма кисела ябълка, обелена и нарязана на кубчета
	1 глава лук, нарязана на ситно
	200 г кестени, опечени, обелени и нарязани на ситно
	100 мл олио
	1 с.л. ситно нарязана мащерка
	1 с.л. чубрица
	1 дафинов лист
	10-15 зърна черен пипер
	3 с.л. брашно
	сол на вкус
	Почистете, измийте и отцедете пуйката.
	Натрийте я с брашно от вътрешната страна.
	Измийте я отново и я намажете със сол, смлян черен пипер и стрита чубрица.
	Задушете в олио ситно нарязания лук, заедно с каймата и почистеният измит ориз. Нарежете на ситно сините сливи и ги добавете към сместа.
	Залейте с 1 ч.ч. вода, добавете черен пипер и сол, дафинов лист и мащерката.
	Варете на умерен огън десетина минути.
	Прибавете опечените и обелени кестени и нарязаната на ситно ябълка.
	Разбъркайте добре и напълнете пуйката със тази смес и я зашийте.
	Поставете в намазана с олио тавичка, облейте с предварително разтопеното краве масло и печете на умерен огън.
	За да сте сигурни, че пуйката е опечена бучнете с дървена клечка в свивката между бута и тялото.
	Ако изтече бистър месен сок, пуйката е готова. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








