Коледни сармички с кайма и кисело зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Коледни сармички с кайма и кисело зеле
Коледни сармички с кайма и кисело зеле
admin
Добавена от: admin
63068
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700-800 гр. смляно месо (телешко и свинско - смес)
1 голяма кисела зелка
2 кафени чашки ориз
2 глави лук
1 ч.л. червен пипер
чубрица, сол, зелев сок

Сложете каймата в голяма купа, добавете изчистения и измит ориз, нарязаните ситно глави лук и подправки на вкус. Добавете1-2 кафени чашки топла вода, разбъркайте добре и оставете плънката да почива, докато поеме водата. 

През това внимателно разделете киселата зелка на листа и изрежете твърдата и жилеста част. По-големите листа е добре да разрежете на две. Сърцевината на зелката накълцайте и разстелете на дъното на тенджерата. Увийте стегнати сармички от зелевите листа и плънката и ги подредете плътно върху накълцаното кисело зеле. Отгоре поставете чиния, така че да ги притисне, и залейте със зелев сок, разреден с малко вода (колкото да ги покрие). Варете до готовност на тих огън, за да не загорят. 

Щом сармичките са сварени, извадете ги в дълбока чиния и залейте със сгорещена мазнина, в която сте запържили малко червен пипер.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft