Компютърен специалист сади картофи и ги раздава на бедните с тонове-Видео

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Компютърен специалист сади картофи и ги раздава на бедните с тонове-Видео
1781
Източник: bgfermer.bg
Компютърен специалист сади картофи и ги раздава на бедните с тонове-Видео

Компютърен специалист с успешен бизнес в София раздава тонове картофи на бедни. Фермата на Димитър Димитров е в кюстендилското с.

Еремия, където отглежда екологично чиста продукция за 50-те си служители в столицата. Тази година посадил повече картофи и реколтата е много добра. Заради това решил да ги раздава на хора от района.

До момента е дарил над 10 тона на Комплекса за социални услуги в Кюстендил. Доставил още около един тон на възрастни хора в района на Еремия. 2 тона са дадени на общинската фирма "Ученическо хранене". Още един тон са дарени и на дома за възрастни хора с увреждания "Ильо Войвода" в Кюстендил.

Преди дни разположил няколко тона на пътя пред нивата, за да може който минава да си вземе. Забелязал обаче, че спират хора с лъскави коли и си товарят стотици килограми, и се отказал от тази идея.

В събота и неделя служителите от Комплекса за социални услуги към община Кюстендил и доброволци събираха картофите от полето и ги разнасяха по домовете на самотни, бедни и възрастни. Около 800 човека получиха по едно чувалче с картофи.

Преди дни Димитров сподели в социалните мрежи идеята си да раздава картофи без пари. "Станах неволен свидетел как възрастна жена получи три картофа срещу един лев на пазар "Иван Вазов" в София.

Тогава цената на картофите на този пазар варираше между 1,60 и 2,00 лева. Ние отглеждаме картофи и знам много добре каква е себестойността им. Два лева за килограм е изключително несправедлива цена и това ме накара да наема сергия на този пазар. Оттогава на сергия номер 13 можете да намерите картофи на справедлива цена, а нашите продавачи са инструктирани да "мамят" възрастните купувачи с теглото на стоката - слагат още картофи след като издадат касов бон", обясни причината за благотворителната си акция компютърният спец.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft