Котешки боб: Ето как изглежда най-горещата прическа на лято 2024 г! 100% женственост и обем (СНИМКИ)

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Котешки боб: Ето как изглежда най-горещата прическа на лято 2024 г! 100% женственост и обем (СНИМКИ)
5411
Източник: За Жената
Снимков материал: Pinterest

Ако жегата ви кара да мислите за по-къса прическа, предлагаме да опитате най-модерния вариант през 2024 г. – „ котешки боб “.

Обемните и текстурирани прически стават все по-популярни, тъй като не изискват много работа по време на оформяне. Ще ви кажем защо трябва да опитате котешки боб и как да го стилизирате.

Как изглежда котешкият боб?

Особеността на тази прическа са текстурираните слоеве, чиято дължина се различава само с няколко сантиметра. Благодарение на това косата изглежда по-обемна, а прическата е гъвкава и привлекателно небрежна. Прическата "котешки боб" се сравнява с шаг и малет, но за разлика от тях бобът изглежда по-изтънчен и женствен.

котешки боб прическа

Снимка: Pinterest

Благодарение на удължения бретон, който плавно се влива в общия обем на косата, „котешкият боб” нежно рамкира овала на лицето и подчертава неговите предимства. Дължината на прическата може да бъде както по ключицата, така и по линията на челюстта. Изборът зависи от вашите предпочитания и препоръките на фризьора.

котешки боб руса коса

Снимка: Pinterest

прическа котешки боб

Снимка: Pinterest

За кого е подходящ „котешкият боб“?

Прическата е особено подходяща за тези с вълниста и къдрава коса: благодарение на слоевете, бобът ще подчертае текстурата на къдриците. Тъй като къдриците винаги падат по различен начин, е трудно да се предвиди окончателният вид на прическата – винаги ще имате възможност да експериментирате и да изпробвате нови варианти. А за права коса, прическата „котка“ ще даде необходимия обем и ще помогне за създаването на небрежен образ - сякаш изобщо не сте опитвали прическата си. Бобът може да се комбинира и с бретон в стила на Джейн Бъркин или с „бретон-завеса“

удължен котешки боб

Снимка: Pinterest

прическа котешки боб

Снимка: Pinterest

Как да оформите котешки боб?

Права коса

За да подчертаете текстурата на косата си, нанесете пяна и топлинна защита. Стилизирането ще предпази вашите къдрици от увреждане и може да им придаде обем.

След това изсушете корените, за да създадете коренов обем.

Следващата стъпка е оформяне с четка или сешоар. Режете косата си кичур по кичур, като обръщате внимание на краищата. Те трябва да бъдат усукани навътре.

Не забравяйте да оформите бретона си: той трябва да е доста обемен и да пада по контурите на лицето ви.

Последният щрих е текстуриращ спрей, който ще ви помогне да определите стила и да му придадете текстура, като същевременно поддържате движение.

текстуриран котешки боб

Снимка: Pinterest

котешки боб Хейли Бийбър

Снимка: Pinterest

Къдрава и чуплива коса

За да оформите косата си, първо я измийте с шампоан за къдрава коса.

Следващата стъпка е балсам за къдрава коса. Нанесете върху много мокра коса, като започнете от краищата. Срешете кичурите с пръсти или специален гребен – така ще разплетете косата си, без да навредите на структурата й. Къдриците трябва лесно да се плъзгат през пръстите ви, ако това не се случи, добавете вода и срешете косата си отново.

След като сте изплакнали балсама, нанесете стилизиращ продукт върху много мокра коса. Това може да бъде крем, гел или пяна, които ще ви помогнат да фиксирате къдрицата и да я направите по-дефинирана. Различните видове стайлинг могат да се комбинират помежду си за постигане на по-обемен резултат.

След като нанесете стилизиращия продукт, започнете да "мачкате" с ръце. Притиснете косата си към корените, за да направите къдрицата по-еластична по цялата й дължина. Повторете движенията, докато къдриците спрат да се изправят.

Следващата стъпка е сушене с дифузер. Изстискайте излишната влага с кърпа без влакна и с наведена глава започнете да сушите.

След като косата ви изсъхне, отново я "намачкайте" с пръсти, за да разчупите остатъците (кората, образувана от гела).

текстуриран котешки боб

Снимка: Pinterest

Ето още варианти на котешкия боб:

котешки боб с бретон

Снимка: Pinterest

котешки боб с бретон завеса

Снимка: Pinterest

котешки боб руса коса

Снимка: Pinterest

котешки боб тъмна коса

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft