Крем карамелен пудинг със стар козунак - двойно удоволствие с много крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Крем карамелен пудинг със стар козунак - двойно удоволствие с много крем
Крем карамелен пудинг със стар козунак - двойно удоволствие с много крем
admin
Добавена от: admin
8703
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. захар за карамела
3 много големи цели яйца
8 много големи жълтъка
5 чаши смес от прясно мляко и сметана
1 1/2 чаши захар
1 1/2 чаени лъжички чист ванилов екстракт
1 козунак, може и с плънка, или 6 кроасана, разрязани хоризонтално
1 чаша стафиди

В средно голяма купа разбийте заедно целите яйца, жълтъците, сместа от мляко и сметана, захарта и ванилията. Оставете получения яйчен крем настрана. 

Разтопете на слаб огън 1 чаша захар, докато стане светъл карамел.

Нарежете козунака на филийки (кроасаните разрежете наполовина хоризонтално). 

На дъното на овална тавичка (намазана с масло) изсипете внимателно карамела. Отгоре подредете половината от нарязаните козуначени филии (кроасаните - с разреза нагоре), след това поръсете стафидите, а отгоре покрийте с още един ред козуначени филии (останалата част от кроасаните с разреза надолу). Стремете се стафидите да са между слоевете козунак, за да не прегорят по време на печенето. Отгоре залейте хубаво с яйчения крем и оставете сладкиша да покисне в продължение на 10 минути, като натискате козунака (кроасаните) леко надолу.

Поставете тавичката в по-голяма тава, напълнена с около 2,5 см топла вода. Покрийте сладкиша с алуминиево фолио, така че фолиото да не докосва козунака. Направете няколко дупки в фолиото, за да може да излиза парата при печенето. Печете в продължение на 45 минути. След това махнете фолиото и печете още 40 - 45 минути или докато крем-карамелът стегне хубаво. Извадете сладкиша от фурната и го оставете да се охлади леко. Сервирайте топъл или на стайна температура, въпреки че е много вкусен и добре охладен с топка сладолед!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft