11 Май 2012
                
                59323
            
                                                                        Коктейл със сладолед и какао
                                                                                                Бишкотен сладкиш
                                                                                                Реване
                                                                                                Пържени ябълки
                                                                                                Печени ябълки
                                                                                                Печена палачинка
                                                                                                Мляко с ориз
                                                                                                Млечна баница с хляб
                                                                                                Макарони на фурна
                                                                                                
                            Крем карамел
                                                                                                Грис-халва
                                                                                                Варено жито
                                                            
                Крем карамел
	0,500 л прясно мляко
	4 яйца
	1/2 чаена чаша захар
Млякото, яйцата и захарта се разбиват добре. В подходящ дълбок съд се слагат да се карамелизират 4 супени лъжици захар. Захарта постепенно се разтопява и започва да потъмнява. Бърка се непрекъснато. Когато цялото количество захар се втечни и добие светлокафяв цвят, съдът се разклаща и се завъртва, така че не само дъното, но и всички стени да се покрият равномерно с течността. Оставя се да се втвърди. В съда се излива сместа, приготвена от добре разбитото мляко, яйца и захар. Пече се в загрята фурна при умерена температура. Щом се сгъсти и леко се запече, кремът е готов. Поднася се студен.
Още от "Кулинарни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







