Крем торта на дупки за специални поводи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Крем торта на дупки за специални поводи
Крем торта на дупки за специални поводи
admin
Добавена от: admin
5903
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
6 яйца
6 супени лъжици брашно
6 супени лъжици захар
4 супени лъжици какао
4 супени лъжици шоколад на прах
150 мл прясно мляко
150 мл олио
1 ванилия
1 бакпулвер
Бял крем:
2 пакетчета пудинг ванилия
600 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
100 гр. бял шоколад
100 гр. масло
Кафяв крем:
2 пакетчета пудинг с вкус на шоколад
600 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
100 гр. черен шоколад
100 гр. масло
Освен това:
200-250 гр. сметана
200 мл. минерална вода
50 гр. черен шоколад

Една прекрасна торта, достойна да украси всяка празнична трапеза!

Първо се отделят жълтъците от белтъците, белтъците се разбиват с половината от захарта, а другата половина от захарта и ваниловата захар се добавят към жълтъците и отново се разбива на пухкава маса. След това белтъците се добавят към жълтъците и се разбъркват внимателно. 
Добавят се олиото и млякото. Брашното, какаото, шоколада на прах и бакпулверът се пресяват и се добавят към сместа с яйцата. 
Сместа се поставя в тава, покрита с хартия за печене, и се пече на 200 градуса. След като се охлади блатът, с края на точилка или с края на дървена лъжица в него се правят дупки. 
От кремовете първо се приготвя този с пудинга ванилия. 2/3 от млякото заедно със захарта се поставят в тенджера на огъня, а в останалата 1/3 се разтваря пудингът ванилия. 
Когато млякото със захарта заври, към него се добавя сместа с пудинга и се вари до сгъстяване. Готовият крем се дръпва от огъня и още докато е горещ, към него се добавят белият шоколад и маслото, и се разбърква, докато се съединят. Топлият крем се изсипва върху блата и хубаво се разпределя, така че да проникне в дупките. Оставя се да изстине, а през това време по същия начин се приготвя и шоколадовият крем, и по същия начин се излива върху белия. След като и той се охлади, отгоре тортата се украсява с разбита сметана и се поръсва налива с настърган шоколад.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft