 
                
            
	блатове - 3 готви за торта
	крема сирене - 4 пакетчета (по 125 г) (или същото количество безсолна извара)
	сметана - 200 мл сладкарска + 200 г заквасена
	захар - 150-200 г пудра
	ванилия - капки есенция
	прясно мляко - 150 мл
	сироп - 100 мл от кайсия или др. плод, гъст и сладък
	бисквити - орехови, за украса
	Разбийте едновременно с миксер крема сиренето с двата вида сметана и захарта, докато се получи пухкав крем. Прибавете няколко капки ванилова есенция. 
	
	Смесете прясното мляко със сиропа и напоете първия блат. Внимавайте, да не прекалите със сиропирането - блатовете трябва да се напоят съвсем леко. Въху сиропиряния блат намажете с част от крема и после повторете процедурата с останалите блатове. Отгоре намажете тортата обилно с крема. 
	
	Натрошете орехови бисквити. Най-добре е да ги разбиете в кухненски робот заедно с останалия сироп. Намазнете леко кухненска хартия и с помощта на шпатула размажете бискитената смес върху нея. Опитайте се да размажете във формата на тортата. След това с бързо движение обърнете хартията върху тортата, докато бискитите се отлепят от нея. Притеснете ги леко към повърхността на тортата. 
	
	Оставете за 2 часа в хладилник.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








