 
                
            
	8 резена бял или черен хляб
	малко чесново масло с подправки
	250 мл. настъргано сирене чедър
	150 мл. настъргана моцарела (или нарязана на кубчета)
	125 мл. настърган пармезан
	65 мл. фино нарязан магданоз
	6 големи яйца
	200 мл. обезмаслена сметана
	200 мл. прясно мляко
	сол и смлян черен пипер
	4 резена бекон, нарязан на лентички
	250 мл. чери доматчета, нарязани на две или на четвъртинки 
	Намажете филиите обилно с чесновото масло от двете страни и разрежете всяка на две по диагонал, така че да се получат триъгълници. Разпределете триъгълниците в 4 малки тавички за лазаня (или малки форми за кекс).
	Смесете трите вида сирене с магданоза. Разделете на 4 порции и разпределете малки парчета от всяка порция между филиите хляб.
	Разбийте яйцата, сметаната и млякото и ги подправете на вкус. Налейте равни количества от сместа върху хляба и сирената Покрийте формите с фолио и ги оставете за няколко часа в хладилник.
	Извадете ги от хладилника, подредете отгоре резенчета бекон и чери домати и ги изпечете в предварително загрята на 180ºC фурна за 15 – 20 минути, докато яйченият крем се стегне и крайчетата на хляба станат златисти и хрупкави. Отстранете от фурната и поднесете.
	Идея: Може да ги приготвите и в една по-голяма тавичка, но тогава увеличете времето за печене. Също така може да импровизирате с видовете сирене и подправки. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








