Къпинови кексчета с овесени ядки
    
    
    
                
            
                24 Септември 2012
            
            
            15536
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	150 г къпини
	150 г (непълна ч.ч.) захар
	50 г фини овесени ядки
	200 г брашно
	200 г кисело мляко
	2 яйца
	50 мл олио
	1 ч.л. бакпулвер
Овесените ядки се заливат с киселото мляко и се оставят за 10 минути. Яйцата се разбиват със захарта и се добавя киселото мляко с овесените ядки. Разбърква се и се добавя пресятото с бакпулвер брашно и олиото. Тестото се разпределя във форма за мъфини, сипва се по 2 с.л. и отгоре се редят къпините (тестото се получава малко по-гъсто, защото ако не е, къпините ще паднат на дъното при печенето). Пече се на средна фурна на 200 градуса до готовност, около 25 мин, след което се отваря фурната и се дръпва скарата – оставяме мъфините около 10 мин така, след като изстинат ги изваждаме от формата
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








